tirsdag den 13. august 2013

........


Dejlige, vidunderlige, følsomme (nyklippede) Pelle, som var træt af at blive kaldt "pige" og af at blive drillet med sit lange hår... 
Nu er han så sej og halvvejs korthåret, men stadig lige så dejlig og følsom som altid - og med de smukke intense øjne, der har fanget mig og suget mig ind - lige siden han var helt lille . 


Mine børn har heldigvis kun været udsat for drillerier og ikke decideret mobning... Ja - og så selvfølgelig de voldelige episoder, jeg skrev om her...
Men det er faktisk også mere end RIGELIGT.
Bom!
Jeg bekymrer mig over nedskæringerne på børne-og unge området... Meget faktisk!
Det bliver jo kun værre....
Det er mere end tydeligt, at der bare ikke er voksne nok til at håndtere alle de konflikter, der opstår i fx. SFO´en... 
Og de er heller ikke nok voksne til at lave alle de fede aktiviterer, som de rigtig gerne vil...
(Nu holder jeg liiiiige min egen hjemmebane i vuggestuen udenfor, for ellers bliver det virkelig et langt indlæg...) 
Jeg tænker bare... WHAT TO DO??????
Det er jo nemt nok at sige "Jamen, hvor var de voksne", når der sker noget... 
Men de voksne kan jo bare ikke være over det hele, hele tiden, når de ikke er flere. Vel? 
Åh, jeg synes det er svært at skulle lægge børn til den virkelighed. 
Jeg håber de er robuste nok.
Det håber jeg altså virkelig.

I morgen er det første skoledag på vores skole. 
I dag hygger vi herhjemme og lader op til hverdagen.














7 kommentarer:

Louise sagde ...

Jeg er helt enig!
Der mangler voksne. Og der mangler forståelse for de voksne der trods alt arbejder med vores børn hver dag.
Det er ikke deres/vores skyld der ikke er flere hænder.
Jeg gør mit bedste for at ruste mine egne børn. Og jeg gør det bedste jeg kan for de børn jeg arbejder med i mit pædagog virke.

Marie sagde ...

Fint indlæg! Jeg elsker du lægger vægt på din søns følsomme side, det er noget jeg har tænkt meget over fordi vi nu får en dreng i familien til efteråret. Jeg har hørt så mange sige når drenge er voldsomme og energiske (og nogle uopdragne) at de er "rigtige" drenge, og det gør mig dårlig tilpas, synes ikke det er sådan verden hænger sammen.
Det var lige en kommentar på noget andet end det dit indlæg egentlig handler om. Men måske kunne nogle forældre også være med til at forebygge drillerier ved at være med rummelige selv.

Maria-Therese/Mamamaruska sagde ...

Hvor er han smuk.
Vi har selv en langhåret lyshåret krøllet dreng, som også er udsat for en del pigekommentarer og drillerier, især efter at han er startet i SFO.

Man skulle jo nødig skille sig lidt ud fra mængden...:(

I dag har vi fejret første skoledag for vores meget sensitive krølhårede dreng og jeg håber inderligt at pædagogerne og lærerne er gode til at rumme en sådan dreng som ikke bare er vildbassen som alle andre men ofte bliver forvirret/vild når alle indtrykkene blir for mange og voksenkontakten for lille.

Håber i får en dejlig skolestart i morgen:)

Connie sagde ...

Hvor er han smuk!
Og hvor er jeg enig med dig. Har selv en dreng som lige er startet i 8. klasse. Hele hans skolegang har Været præget af at de skulle rumme det ene barn som ikke kunne klare en almindelig skole. Det har fyldt rigtig meget hos min søn. Mor, hvorfor skal vi altid vise hensyn når det er os det går ud over...??? Av, og hvad svarer man lige når man selv er meget frustreret over situationen..... flere penge til børnene, slut bum!!!!

Linsens sagde ...

Jeg er af den mening at jeg gerne betaler en smule ekstra for en bedre nomering!
Min kommune har en af landets laveste pris på dag inst., men vi har til gengæld også en af landets dårligste nomeringer og kun en faglært person på vores dreng vuggestue stue!

Finanskrisen har i den grad betydet mange nedskæringer og det er vores børn og ældre der lider under det

Linsens sagde ...

Fint hår forresten;)

gitte sagde ...

Hvor er han altså bare en skøn dreng, og det hår er da bare sejt til ham.
Jeg er ked af at høre om drillerierne det er simpelthen så synd, jeg har sjovt nok lige skrevet et indlæg om samme emne men hvor der er de voksne er er i fokus for " drilleri"
Jeg ville ønske at man kunne se ud som man vil, og have et idol som Rasmus Seebach UDEN at andre behøvede at drille ud fra de grundlag...
Jeg tænker bare at at vores børn er heldige at de har nogle forældre der kan rumme problemerne og hjælpe dem ovenpå igen ... tænk hvor mange børn der ikke har nogle at komme hjem til og tømme ud for deres føelser... Tanker til dine seje unger som heldigvis har kunne tage et bump på vejen, med jeres hjælp selvfølgelig :-) Gitte