lørdag den 6. oktober 2012

Læser du højt for dine børn?

Måske har du lagt mærke til det... 

Lige nu har McDonalds puttet børnebøger i deres happy meals. 
Jeg synes, helt personligt, at det er en fantastisk god ide. 
Nu er jeg måske også lidt miljøskadet eftersom jeg er "gammel" børnebibliotekar, men der er bare mange fordele ved at læse højt for børn - ikke bare fordi det er hyggeligt og giver nærvær, men også fordi det faktisk giver børnene en fordel, når de selv skal til at knække læsekoden.


Vi har altid læst meget for ungerne - lige nu elsker de at samles alle 3 og få læst højt inden sengetid. Og jeg har bøger liggende, som bare venter på at de bliver store nok til at høre dem. 
Ja, ja... Miljøskadet :)

Derfor blev jeg bare så glad, da Vigga i går kom hjem fra skolebiblioteket med en bog, som hun havde lånt kun med det formål at læse den for Nullergøjen. 
Hun er en fantastisk storesøster.6 kommentarer:

mette sagde ...

Her elsker vi også bøger og læser og læser og læser... Ældste kunne læse ved juletid i 0. kl og læser ofte for lillesøster (nu går han i 1.)
Må absolut omkring Mc D i slutningen af måneden - der er der nemlig Axel elsker biler i pakken - og den er suveræn :)

cs sagde ...

Hvor er hun bare sej og hvor maa det varme moder hjertet... Her hjemme læser vi også gerne og meget..

Ditte sagde ...

Vi læser RIGTIG meget herhjemme. Både Jens og jeg læser selv rigtig meget, og det smittet af på børnene, som bliver nysgerrig. Vi læser altid godnat historie, og flere gange om dagen bliver bøger og blade fundet frem og læst i - enten sammen med os eller alene.
Og det er så fedt at se, hvilken indvirkning det har på deres læseforståelse, når de kommer i skole. Jeppe er lige startet i 1.klasse, og han læser allerede stort set flydende - fordi det giver mening for ham :)

Didde-Louise sagde ...

Hvor er det bare sødt! Jeg elsker også at læse højt for mine børn. Det er en helt fantastisk stund, og når man bare ved, at noget så godt for en selv giver så meget til andre - så er det bare med at udnytte det :-).

Barbara sagde ...

Hvor godt! Kan huske første gang min mor havde været på biblioteket og tænkt, at måske jeg ville blive glad for at læse. Hun lånte nogle lette bøger, og lige siden har jeg været hooked. Vi gik ikke på biblioteket i min barndom, så det var en helt ukendt og fantastisk verden for mig at træde ind i. Tænk, at der var SÅ mange bøger skrevet til MIG!!! Jeg har aldrig gået i 0. Kl. Så det har i hvert fald først været i 1. kl. Måske først i 2. men hvilken gave at få!

Lines sagde ...

Vi læser også hver aften inden putte tid.
Det er en så forrygende måde at slutte dagen af på.
- og sikke dog en sød og betænksom storesøster -